fraktál       Mi  a  Rei-ki?

A Reiki japán szó, és ugyanazt az ősenergiát jelenti, amit a világ más részein különböző elnevezésekkel a Akasának, Eli energiának, Isteni energiának, a magyar mesék és mondák az Élet Vizének, a modern tudósok a vákuum nullponti energiájának neveznek. A Infozófia világnézetében a világ kialakulásához az Éli energián kívül csak a Törvény (az információ állandó növekedésének a törvénye) szükséges.

    Ez a végtelenül sűrű, ám érzékeink számára mindent áthathatóságánál fogva láthatatlan energia a forrása minden létezőnek, beleértve az atomokat, amelyek belőle veszik fel az elektronfelhőben keringő elektronok által kisugárzott energiát, és a legfejlettebb szervezetet, az embert (és minden mást e kettő között).
   Az emberben működő KI útját a hagyományos ázsiai (a mongol, kínai, magyar!) orvoslás évezredek óta ismeri, és az akupunktúra útján már a nyugati orvosegyetemekre is eljutott. A keleti népeknél nem csak az orvoslás ismeri a KI-t (CSI-t), de a harcművészetektől kezdve (aj-KI-do) a "reggeli tornáig" (tajcsi) az élet minden területén odafigyelnek a zavartalan működésére.

Mi (és mi nem) a REIKI?

A Reiki egyike azon ősi módszereknek, amellyel a KI energiát, az életerőt közvetíteni tudjuk annak, aki erre önmagától valamiért nem teljesen képes. Minden élő és élettelen állandó kapcsolatban van az életerővel de valamilyen külső (betegség, öregség, kimerültség) vagy belső ok (eltérés az élettervtől = belső figyelmeztetés = pszichoszomatikus betegség, figyelmeztetés, üzenet stb.) megakadályozza a szabad áramlását.

A REIKI ugyanakkor felfogható egy széles spektrumú információs csatornának, mely a reikizetthez minden információt eljuttat, amire csak szüksége lehet, hogy abból a neki hiányzót kiválaszthassa, amely benne külső vagy belső okok miatt gátolva van.

Egy kis szófejtés

A mai japán
REI-KI jel
Az ó-japán REI-KI és a
kínai LING-CHI jel
a kanji írásjel magyarázata
A mai japán REI-KI szemlátomást ó-japán REI-KI (a kínai LING-CHI) leegyszerűsödött alakja
     

A régi japán REI és a kínai LING jel szemléletesebben (pontosabban) tükrözi a mai REI jel jelentését: "A felhőből lejön a 3 kapun keresztül valami, hogy tegyen valamit az emberekért"

   

  levegő              rizs

Mi ez a valami? Maga az élet, a KI.

A kínai CHI jel is szétszedhető összetevőire, a levegőre és a rizsre, amelyek a kézzel fogható élet jelképei.

 

A REIKI külsőségeiben és némely hatásában a kézrátétes gyógyításra hasonlít, de nem az, mert
a reikis nem diagnosztizál, nem gyógyít,
nem befolyásolja személyiségével a REIKI közvetítését.

A reikivel meg tudod adni bárkinek a tőled telhető legnagyobb segítséget, miközben tudnod sem kell arról, hogy az illetőnek mi a problémája.

A REIKI nem hit, nem vallás, nincsenek dogmái, előírásai, tiltásai előfeltételei és rítusai, ugyanakkor jól megfér bármilyen világnézettel és tanítással. Mindenben segít és semmiben sem korlátoz.

A REIKI egyike a legtisztább, legcsodálatosabb utaknak, mely elvezet téged saját megismeréseden keresztül a világ megismeréséig.

A REIKI útja a boldogsághoz, egészséghez, megértéshez és a kiegyensúlyozott, harmonikus élethez vezető út, amely előtted is nyitva áll!

 


Hogyan kerülhetsz kapcsolatba a reikivel?

Gyere el a nyitott napjaink valamelyikére (ha élménybeszámolót szeretnél erről olvasni kattints ide), és ha jól érzed magad, maradj velünk és válj az ARANYHID iskola tanítványává.

VAGY: kérj tőlünk távreikit   (nyomd meg ==>   )


Gyakori kérdések és válaszok a
reikivel kapcsolatban

Igaz-e, hogy a Reikit nem lehet használni semmire?

Igaz! A reiki nem hagyja magát használni, uralni. Csak a reiki képes használni minket. A Reikit nem lehet birtokolni. Ezért akiben nincs alázat, nincs késztetés a szolgálatra, aki magánál nagyobb hatalmat, erőt nem ismer, jobb, ha nem is közeledik a Reikihez, mert csak csalódás fogja érni. Minden erőfeszítés kidobott pénz lesz számára.

Igaz, hogy aki II. vagy mesterfokozatú reikis sokkal több energiát tud közvetíteni mint egy kezdő?

Nem feltétlenül! A közvetített energia bősége csak a közvetítő tisztaságától függ. A tisztaság mértéke függ az életmódtól (fizikai tisztaság, mérgek -- cigaretta, alkohol, drogok, szennyezett - vegyileg kezelt - növények, hormonnal kezelt, "embertelen" körülmények között tartott állatok -- fogyasztásnak mellőzése), lelki és szellemi tisztaság a Reiki útján megtett lépésektől, tehát nem a beavatás fokozatától, hanem az úton megtett távolságtól függ. Így hát könnyen előfordul, hogy egy tisztalelkű friss egyes reikije hatásosabb, mint egy hamis reikimesteré.

Miben különböznek az egyes Reiki fokozatok egymástól?

A Reiki szolgálatában töltött idő, és a másokért vállalt felelősség egyre nagyobb. Az első fokozatban a reikis rendszeresen magát, alkalmanként a környezetében élőket reikizi. Ha reiki útján halad, azaz egyre többet reikizik, halad a négy elem beavatás útján előre (lásd: ARANYHID Iskola) felvállalja a gyógyító (gyógyítást segítő) ember felelősségét, akkor eljuthat a második beavatási fokozatig. Ha teljes életét a Reiki szolgálatába állítja (erre született, ez az életfeladata), akkor nyílik meg előtte a mások tanításának lehetősége, a reikimesterré válás útja.

Lehet valaki beavatás nélkül is reikis?

Igen. Mindannyian született reikisek vagyunk, csak nem tudatosult még bennünk. Az életerő közvetítésének képessége a legősibb reflex bennünk (figyeld csak meg, hogyan "gyógyítod" a kisgyereket, aki megütötte valamiét, és most sírva kéri a segítségedet: "Anyu (apu), nagyon fáj, gyógyítsd meg". És te ráteszed a kezedet, megsimogatod és lám mindjárt elmúlik minden baj), de csak "játszásiból" használjuk, hiszen a gyógyítás feladata már évezredekkel ezelőtt specializálódott és ma már csak az orvosra hagyatkozunk, ő "dolga", hogy meggyógyítson, pedig "az erő bennünk van", csak használata csökevényesedett el, mint a fülmozgató izmainké. Mint ahogy vannak emberek, akik mégis tudják mozgatni a füleiket (más is megtanulhatja, kellő kitartással), ugyanúgy vannak "spontán reikisek", akik az életenergiát képesek másoknak közvetíteni születésük (vagy pl. egy halálélményből fakadó "programmódosulásuk") révén.

Lehet az, hogy valaki kapott beavatást, és mégsem reikis?

Igen. Akarata ellenére még üdvözíteni sem lehet senkit, márpedig jó néhányan eljutnak a reiki beavatásig olyanok, akik vagy nem belső (kereső) emberek, vagy mások kívánságára (szülő, házastárs, stb.) jönnek el a tanfolyamra. Ők azután később bebizonyítják, hogy juszt se változnak meg a reiki hatására. "Feldolgozzák" a reikit, és élnek tovább, mint eddig. Azért tartjuk a Nyitott Napokat, hogy ne a tanfolyamon döbbenjen rá valaki, hogy ő nem is ide akart jönni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre egy szilárd, megalapozott belső döntéshez:
     ÉN REIKIS AKAROK LENNI!

Ez a tanfolyami előkészítő nagyon hasznos az érdekemberek kiszűrésére is, hiszen sokan egy újabb oklevélért jönnek a gyűjteményükbe (természetgyógyász! vizsgájukhoz!), egy új szerszámra vágynak az "embermanipuláló szerszámkészlet"-be és döbbenten értesülnek arról, hogy a reiki nem eladó. Ők azután megkeresik maguknak azt a forrást, ahol mégis csak "árulnak" reikit, még olcsóbban is, tehát kétszeresen is jobban járnak (meg még mi is).

Vannak olyan esetek, amikor a Reiki nem használ?

Igen, sajnos gyakran előfordul. Régi, "kipróbált" reikisek is panaszkodnak: " Már évek óta reiki II-es vagyok, minden nyitott napon, tanfolyamon, előadáson ott vagyok, állandóan reikizem magamat is, másokat is. Sok embernek tudtam segíteni, de az én ilyen - olyan bajom, problémám nem változott semmit! Rajtam sem én, sem mások nem tudtak segíteni. Miért van ez? Nálam nem működik a reiki?" Vagy: "Hatalmas fájdalmaim vannak (fogfájás, gyerekszülés stb.). Állandóan megy a reiki, mégsem jobb. Nem működik a reiki?"

Nagyjából ilyenek a panaszok, biztosan Te is tudnád folytatni. Hogy is van ez? Tényleg nem működik a Reiki?

Sajnos (vagyis hál'istennek) a Reiki nem olyan, mint a Szupermen, hogy ha szükséged van rá, hívod és Ő mindent elintéz helyetted. Sokkal inkább az ismert szólás reikis változata a jellemző: "Segíts magadon, a reiki is megsegít!"

A reikinek nem az a szerepe az életedben, hogy megoldja helyetted a feladatokat! Az a TE KARMÁD! A reiki csak utat mutat, orientál, támogat, de változni (SZENVEDNI!) NEKED KELL! Kérdezd csak meg magadtól:

-- Tudom mit kellene tennem? (igen!)

-- Azt teszem?(nem!) -- Hát akkor?!

További kérdések és válaszok címszavakban (kattints rá!):

Manipulálhatja-e a Mester a tanítványait? -- IGEN! ...

Elkaphatjuk-e más ember betegségét reikizés közben?

Hogyan csináljunk REIKIKUCKÓT?

Milyen egy reinkarnációs utazás?

Infozófia tanításai:

Szükséges-e az auratisztogatás reiki közben?

Lehet-e reikizés közben mással foglalkozni?

Reiki kiegészítők használata lehet-e a reiki hatását fokozni?

Reikis etikett köszönés, búcsúzás, mozdulatok

Lehetnek-e problémák csoportreikinél?

Csakrareiki

Más reikije jobban használ? reiki és a bioenergia

Lehet-e reikit küldeni a tegnapi esküvőnkre?

 


 E-mail küldése      Ha levelet akarsz írni nekünk, itt megteheted.  

 haza       WebWorks: 3T kkt -- Sipi