fraktál

   Beszélgetés Sipivel a Boldogságkereső tanfolyamról

(titkos tanítások az Infozófiáról, a Taóról és a Tantráról)

 

Hogyan jött az ötlet?

Többeknek feltűnt, hogy mi Katával mennyire boldogan élünk, és kérdezték meg lehet-e ezt tanulni, vagy minden a véletlenen múlik? Nos, nekünk meggyőződésünk, hogy nem csak lehet, hanem meg is kellene tanulnia mindenkinek a boldog élet alapelemeit: hogyan lássuk a világot és benne magunkat, kik vagyunk, miért jöttünk, mi a dolgunk és hogyan élvezzük ki életünk minden pillanatát. Ezen túl, a Reiki-I. tanfoyamon tanítjuk Usui mester életszabályait, amelyek közül a 4. és 5. életszabály (Ebben a pillanatban becsülettel tedd a dolgod. Ebben a pillanatban szeresd és tiszteld az életet.) bővebb kifejtése ez a két nap (az első hárommal az Enneagram tanfolyamunk foglalkozik)

Az első napon az INFOZÓFIÁRÓL fogsz beszélni. Mi ez tulajdonképpen?

Ez egy olyan FILOZÓFIA, amelynek az INFORMATIKA lényeges részét képezi (ne aggódj, nem olyan ijesztő, mint hangzik). Ha az alkotóelemeit nézzük, semmi olyat nem találunk, ami ne lenne ismert, sőt közismert részlet. Az egész együtt azonban valami egészen új. Olyan ez, mint a heliocentrikus világkép kialakulása. Akkor is ismertek már minden bolygót, elméletek is voltak arra, hogy a bolygók miért olyan furcsán mozognak a Föld körül, mégsem lehetett ezekből a Kepler-féle törvényeket levonni. Még sokáig ragaszkodott mindenki a megszokott világképhez (meg hát égetés terhe mellett ajánlatos is volt), mégis, aki gondolkodott, azonnal látta, hogy a napközéppontúság felismerésével a helyére kerültek a dolgok és minden leegyszerűsödött.

Ez jobb világnézet, mint a többi?

Feltétlenül (szerintem!), amennyiben egy elmélet jóságára elfogadjuk a következőket:

Hű társ az utunkon, mint a vaknak az erős bot, amelyre biztonsággal támaszkodhatunk, amellyel kitapogathatjuk ez előttünk lévő ismeretlen utat, s amellyel elriaszthatjuk nem csak külső támadóinkat, de belső félelmeinket is.

Ez egy materialista, vagy idealista világnézet?

Egyik sem, vagy mindkettő. Azt hiszem, hogy a kettő között az Arany Középút.

Mennyire tudományos ez a világnézet?

A jelenlegi "hivatalos" tudománnyal, a dogmatikus "tudományhittel" természetesen ütközik, de teljesen megfelel a modern tudományfilozófiai elképzeléseknek és a holisztikus, a vákuumenergiát, a teremtő őserőt meglátó új tudományszemléletnek teljes egészében.

 Felsorolnál néhány érdekes kérdést, amivel foglalkozni fogsz?

-- Miből áll a világ? -- Mi az élet és halál? -- Mi a lélek? -- Mitől él az élő? -- Mi az aura? -- Mi az életerő? -- Mi a betegség és az egészség? -- Van az egyes fajoknak (az emberiségnek) kollektív tudata? -- Van világlélek? -- Mi az alvás, a tudatalatti, a hipnózis ? -- Hogyan kerül be a lélek az újszülöttbe? -- Hogyan működik az inga, a varázsvessző, az érzékeken túli érzékelés, a telepátia, a gondolatátvitel, az agykontrollos szubjektív kommunikáció, az öngyógyítás, a kézrátétellel, hittel stb. történő gyógyítás, a Reiki? -- Hogyan dolgozik a jógi? -- Hogyan működik a kanálhajlítás, a levitáció, a poltergeiszt? -- Lehetnek szellemek? -- Hogyan tud Müller Péter beszélgetni Latinovits Zoltánnal a halála után? -- Mi az oka az oktalan háborúknak és diktatúráknak, mikor minden egyed békében szeretne élni? -- Mi az élet célja? -- Meg van írva a jövőnk (Nostradamus, progressziós hipnózis)? -- Mi a Karma, és tényleg nem tudunk kitérni előle? -- Van-e alapja az asztrológiának? -- Van reinkarnáció? -- Hol van a túlvilág? -- Hogyan lehet megérteni Seth igazi üzenetét? -- Mi az igazság a törzsfejlődés elméletének lyukaival? -- Mi volt az Ősrobbanás előtt?

Milyen módszereket használ ez a világnézet?

Tényként nem csak a kísérletileg megismételhető, tudományos igényű vizsgálatokat fogadja el, hanem a nagyszámú, szavahihető tanú által állított, de tudományos módszerekkel (még) nem igazolható megfigyeléseket is. Ha sokan azt állítják, hogy jelenéssel, szellemekkel, ufóval stb. találkoztak, vagy más tudományosan nem alátámasztható jelenségről számolnak be, nem feltételezhetjük, hogy valamennyien szándékosan állítanak valótlant. Csak két eset lehetséges: vagy valóban megtörtént, amiről beszámolnak, vagy úgy élték meg, hogy a dolog megtörténik velük. Mindkét esetben kell, hogy oka és logikus magyarázata legyen a történteknek.

A második nap címében szerepel az ESzO. Ez mit jelent?

Nagyon kevesen és igen rövid ideig képesek megélni a szexualitás gyönyörét, pedig ez egyike azon lehetőségeknek, ahol az ember képes a teremtő energia hatását és érzetét megfigyelni, felfedezni a meditáció legtermészetesebb módját.

Az ESzO az Elnyújtott Szexuális Orgazmus rövidítése és egy a fentiek megvalósítására szolgáló technikát és szemléletet jelent. Ebben a témában Katával együtt konzultációt is tartunk, külön a fiúknak és külön a lányoknak. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ezen a napon a tao, a tantra élettel és szexualítással kapcsolatos tanításainak reikis és infozófiai megközelítéséről lesz szó.

A meditáció az az állapot, amelyben megszűnik az idő és az egó. Az extázis ideje alatt pontosan ez történik. Kellő megfigyelés és tapasztalás után ez az állapot az élet többi területére is átvihető. Ezáltal az egész életünk meditációvá, extázissá, a gyönyör és boldogság forrásává válhat.

Az egész nap a taoról, a szerelemről és a szexualitásról szól majd?

Nem egészen, bár ez lesz a központi téma, hiszen ezt terheli a legtöbb tabu és tévhit. Sok fontos témát érintünk még, amelyek önmagukban is megérnének egy egész napot: -- Hogyan ismerheted meg magadat és környezetedet (karakterológia), az életcélodat, a követendő utadat, a párodat? -- Hogyan tudod a világot megváltoztatni magad körül, hogy olyan legyen, amilyenre vágysz? -- Hogyan lehet a testet és lelket a legjobban gondozni, karbantartani? -- Hogyan lehet eljutni a megvilágosodáshoz ?
Ezek a mindennapi élet mágiái - Szepes Mára szavaival élve.

Szeretettel várnak mindenkit az előadók: Sipos György és Őry Kata


 E-mail küldése      Ha levelet akarsz írni nekünk, itt megteheted.  

haza       WebWorks: 3T kkt -- Sipi