A "Reiki Csend" világa (élménybeszámolók)

Egy héttel a Reiki Csend után kaptuk ezt a lapot H.Györgyitől:

Még mindig légpárnán közlekedek, lebegek, vatta közé vagyok csomagolva, stb. Ilyen versek zsonganak a fejemben, a sétáló meditációkra emlékezve:

Mit ér annak az élete, / aki nem bámészkodhat sose?
Ki nem mereng bokrok tövén / hosszan, mint a juh vagy a tehén.
Nem nézi fák mókusait, / hogy rejtik fűbe makkjaik.
Nem ér rá látni a patak / tükrén a nappali csillagokat.
S fordulni, ha villan a Szép, / s figyelni, hogy táncol, ha lép.
S kivárni boldog ajkaira, / hogy gyúl át szeme mosolya.
Koldus annak az élete, / aki nem bámészkodhat sose.
/W.H.Davies/

Csodálatos volt. Nagyon nehéz visszatérni a hétköznapokba.

Szinte sűrű volt a levegő a reikitől és a szeretettől. A szavak nélküli kommunikáció szokatlan, az általános társadalmi viselkedésformáktól eltérő gesztusok alkalmazására kényszerített. Nem megszokott dolog, hogy egy pillantást, egy mosolyt, egy érintést, egy ölelést köszönésnek, vagy egyszerűen az öröm kifejezésének tekintsünk.

Már régóta nem zavar idegen kezek, testek érintése, így ezt a -- főként a társadalmi szokásokból adódó -- gátlást nem itt kellett legyőznöm. Talán ezért is volt olyan csodálatos érzés, ahogy szeretettel ért a bőrömhöz nyolc - tíz kéz. Úgy éreztem, illatos, bársonyos rózsaszirmokat hintenek rám. A feltételek nélküli együttlét megteremtette -- legalább erre a három napra -- a külső és belső harmóniámat.

Mérhetetlenül boldog voltam és vagyok, hogy most én is érzékeltem a felém áradó szeretetet, s nem éreztem úgy, hogy csak én adok, s nem azért adok, hogy elfogadjanak.

A három nap alatt és azóta is van időm elmélyedni. Vannak problémák, amiket sikerült megoldani. Vannak, amikről korábban úgy gondoltam, hogy megoldódtak, s most rá kellett döbbennem, hogy mégsem. Vannak olyanok is, amelyek csak most jöttek elő. Mégsem keseredtem el, mint régen -- s ez is kellemes érzés.

Azt hiszem, kezdek egyre mélyebben magamra találni.

Szívből köszönöm mindenkinek, akivel ott lehettem.


Cs. Istvánné (de jobban szeretem a Pici Mamit!)

Mindig arra vágytam, hogy az igazi énemet - lelkemet - szeressék feltétel nélkül. Most ezt kaptam, de minden szó silánynak tűnik, ha el akarom mondani, hogy ez milyen fantasztikus érzés. Csak a CSEND képes ennek kifejezésére.

Ezek friss élmények de érzem, hogy idővel más pozitív változásokra is számíthatok (Így történt! /Sipi/)


 haza       WebWorks: 3T kkt -- Sipi