fraktál   A Reiki Csend

Szerétnéd megfigyelni a testedben lezajló folyamatokat, fizikai érzeteket, érzelmeket? Szeretnéd a Reiki erejét saját jobb megismerésedre koncentrálni? Kíváncsi vagy, mennyire tudod elfogadni, szeretni önmagadat és másokat? Egyedül nem megy, mert nincs rá elég időd, akaratod? Zavar a saját környezeted, nem tudsz feloldódni, pihenni?

A fenti kérdésekre a legjobb válasz a Reiki Csend .....(psszt!).... (RCs).

Mi a Reiki Csend?

Kísérlet a saját utunkban fekvő akadályok átlépésére, a csoport erejét is kihasználva koncentrált reikit zúdítani egy mindeddig megoldatlan testi- lelki problémánkra, egy pozitív cél-esemény elérése, megvalósítása érdekében, vagy csak 2.5 nap alatt 2.5 hetet pihenni, feltöltődni.

Kivel, mikor, hol?

Sipos György, Őry Kata és segítőik irányítják, vezetik az együttlétet Elsősorban olyan reiki egyesek és kettesek jelentkezését várjuk, akik már megfogalmazták maguknak azt a célt, amiért eljönnének, de ha valaki csak szellemi kikapcsolódásra, aktív pihenésre vágyik, annak is itt a helye.

A környezet és a felszerelés exkluzív, kiválóan alkalmas a tökéletes elvonulásra, csend, jó levegő, madárdal. A telefont kihúzzuk. A RCs részvételi díja minden költséget (szállás, étkezés) tartalmaz.

Mit fogunk ott csinálni?

Öt - hét fős csoportok fogószínpad szerűen reikiznek, szaunáznak, masszíroznak. Étkezési, tisztálkodási szünet minden 3 órában 10-20 perc. Közös programjaink a séta, a 4 óra alvás és a meditáció. Személyes "beszélgetésekre" is van lehetőség a szauna maradék 1.5 órájában. Az "" azt jelenti, hogy ezek a beszélgetések is szavak nélkül zajlanak, mert a szavakkal végzett kommunikációt is kikapcsoljuk! Az idő legnagyobb részében természetesen reikizünk némán, a zenére, a csendre, önmagunkba befelé figyelve.


Üzenet a résztvevőknek

Gratulálunk az elszántságodhoz és vállalkozó kedvedhez, amely ahhoz kellett, hogy elhatározd részt veszel ezen a tréningen (azért mondok tréninget, mert ez a három nap kemény szellemi és fizikai erőfeszítést igényel majd tőled). Csak akkor leszel eredményes, ha ennek a három napnak minden pillanatát a problémád megoldására, a koncentrált pihenésre fordítod, ennek mindent (a kényelmedet, a szokásaidat, előítéleteidet, vágyaidat stb.) habozás nélkül alárendelsz. Erre a harcra való jobb felkészülés érdekében kérlek arra, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi játékszabályokat, elveket és tanácsokat.

A Reiki Csend alapelvei

1/ Tartós, koncentrált küzdelem.

Ismered már a reiki hatását, de legfeljebb néhány órát reikiztél egyszerre. Itt a nagy lehetőség. Minél nagyobb az erőfeszítés, annál nagyobb eredmény várható. Szükséged lesz az elszántságodra, kitartásodra és az állóképességedre. Készülj a harcra addig is minden nap.

2/ A problémád pontos megfogalmazása.

Vaktában nem lehet hadakozni. Minél határozottabban körvonalazod az ellenségedet, annál hatékonyabb lesz a harcod ellene. Sose tűzz ki olyan célt pl. hogy: szeretném, ha jobb lenne a közérzetem, vagy szeretnék gazdag és egészséges lenni, hanem gondold végig, pontosan miért rossz a közérzeted (emberi kapcsolatok pl.), mitől érzed magad szegénynek vagy betegnek, és ennek érdekében milyen változást kellene magadban véghezvinned (hiszen csak magadon van tényleges és korlátlan hatalmad). Ilyen jó kérésed lehet a fentiekre: Szeretnék úgy változni, hogy az anyósom erőszakossága ne billentsen ki az egyensúlyomból. Tudjam őt elfogadni és szeretni olyannak, amilyen. Szeretném megtalálni azt az elfoglaltságot (munkát, hivatást), amelyet akkor is szívesen csinálnék, ha nem fizetnének érte, mert ha ez irányba törekszem, az anyagi jólétem is megvalósul Szeretném megtudni, mit jelez nekem az epebajom. Szeretnék úgy változni, hogy megszűnjön Ha csak fáradt vagy, írd: szeretném alaposan kipihenni magam, vagy szeretnék teljesen feltöltődni energiával

3/ A probléma tudatosítása: kiáltás és a csend

A problémamegoldás legfőbb alapelve a kiáltás és a csend. Amikor megfogalmazod, leírod, hangosan kimondod a csoport előtt a problémádat, amikor téged reikiznek és ezen jár az agyad ez a kiáltás. A határozott akaratod a probléma megoldására. Amikor reikizel, szaunázol, masszírozol vagy sétálsz, megteremted magadban a csendet a válasz, a megoldás meghallására.

4/ Feszítés és lazítás.

Bizonyára találkoztál már azzal az ezoterikus tanítással: légy a középpontodban. Az ember a saját középpontját csak úgy tudja megtalálni, hogy elmegy különböző irányokba ameddig csak tud és megtapasztalva a szélsőségeket, a határokat, a korlátokat megtalálhatja a közepet. Ennek a középpontnak a keresésében nyújt segítséget a szauna (tűz és víz), a statikus és dinamikus reiki (masszázs), a csend és belső kiáltás, a mozdulatlanság (reiki) és a mozgás (séta, úszás), a magány és az együttlét stb. ellentéteinek a megélése.

5/ A csoportbeosztás a tudatalattid döntése.

Munkádat 5-6 fős csoportban fogod végezni, és sok segítséget kaphatsz és adhatsz csoporttársaid(tól / nak). Ezért nem bízhatjuk sem a tudatodra, sem a véletlenre, hogy kikkel leszel együtt. Ennek okáért a tudatalattid döntésére fogunk hagyatkozni a TAROT kártya húzásához hasonlóan.

Játékszabályok

1/ Alkalmasság.

Meg kell vizsgálnod magad, megfelelsz-e a fizikai és lelki terhelésnek. Bírod-e a 60 órás néma összezártságot, a négy órás alvást, a szaunát? Bármennyire is szeretnéd, mondj nemet a tréningre, ha lázas, fertőző betegséged, kiütéseid vannak, ha háziorvosod nem tanácsolja (a legkisebb kétséged esetén konzultálj vele!), ha pszichiátriai kezelés alatt állsz.

2/ Csend és önfegyelem.

A tréning legfontosabb eleme, hogy mindenki megőrizhesse függetlenségét, belső szabadságát. Ezért nem szabad sem magunkat sem másokat a feladatunktól (kiáltás és csend) eltéríteni, sem szóval sem tettel. Ezért kérlek olvasd el és húzd alá a következő mondatot:

A csend nem jelenti a kommunikáció hiányát! Mindenkinek szabad szavak nélkül beszélni a többiekkel! Ez nem csak jelbeszédet, rajzolást jelent, hanem a tiszta gondolatátvitelre való átállást! Visszatérést az ősi módszerhez!

3/ Étkezés

Igazán az dönt jól, aki ezt a három napot böjtöléssel tölti, hiszen így az étkezéssel, emésztéssel járó energiát is a problémamegoldásra fordíthatja, és egyben fizikailag is megtisztul. Az állandó meditatív állapot is igen kedvez a böjtnek. A teljes böjt mégsem kötelező, de készülj fel arra, hogy egy alapos tisztítókúrának nézel elébe ami főleg gyümölcsökből és levekből áll.

4/ Reiki

30 percet reikizünk egy embert, 15p elől 15p hátul. Lesz egy időzítő szerkezet, amely jelzi majd a váltásokat. Ha valaki kifejezetten fizikai problémát akar megoldani, kérheti a csoporttól az adott szervének külön reikizését ezen időn belül.

5/ Szauna

A szaunát száraz testtel kezdjük, és addig illő bent maradni, amíg nem ömlik a verejték a pórusaidból (kb. 10-20 perc) és nem érzed kívánatosnak a jeges vízbe merülést. A lehűlést langyos, majd hideg zuhany alatt kezdjük, hogy az izzadtságot lemossuk magunkról, és a legtöbb hőt levezessük. Majd a kában folytatjuk, amelybe állandóan hideg víz folyik, és addig maradunk benne amíg annyira át nem hűlünk, hogy újra vágy ébred bennünk a kemencében való ücsörgésre. Ezt háromszor megismételjük (kb. 1 óra) ezután félóra fekve pihenés. Természetesen, akinek nem esik jól, nem erőltetjük, pihenhet, reikizheti magát egész idő alatt. Ha bármi ellenérzésed van a szaunával kapcsolatban kérd ki az orvosod tanácsát. Ha szeretnéd megpróbálni, minden szerdán 14.30 - 16.30-ig bejöhetsz velünk a Kőbánya - Újhegyi úti uszoda szaunájába .

6/ Masszázs.

Dinamikus reiki. Senki nem mondta, hogy reiki közben nem mozgathatjuk a kezünket. Senki nem mondta, hogy az érintés gyógyító erejét nem bővíthetjük a gyógyító testmasszázzsal. Ezért mindezt megtesszük. Miközben a reiki áramlik egy embert 30 percig masszíroznak a többiek, 15p hátul (hát, karok, fenék, lábak, talp), 15p elől (mellkas, karok, tenyér, has, láb, fej).

A masszázs ujheggyel és tenyérrel végzett lassú simító vagy pontozó mozdulatokból áll, mintha a reikit be akarnánk masszírozni a bőr alá. A kézpozíciók ugyanazok, mint a reikinél. Ugyanazt a területet kell kezelni, csak a kéz nem mozdulatlan, hanem nagyon lassú (0.5-1 cm/sec) mozgást végez. A mozgás improvizatív: bentről kifelé, fentről lefelé és körkörös mozgásokból állhat, egyetlen dologra érdemes odafigyelni, a kétoldali szimmetrikus együtt mozgásra. Annak sem kell aggódni, aki még sohasem csinálta, ott leszünk és megmutatjuk.

Felszerelés: takaró (hálózsák), fürdőlepedő (fürdőköpeny), törölköző, fogkefe, kispárna (ha szükséges), két fürdőruha (lehetőleg kétrészes a lányoknak), két váltás szabadidőruha, fehérnemű, 4 pár vastag zokni, saját tányér pohár evőeszköz, rajzlapok, színes ceruzák, tollak, rövid körmök, semleges szappan vagy tusfürdő, sportcipő. Egy kétliteres flakon tele teával (írjad rá a neved!)

NE HOZZ : dezodort, kölnit, kenceficét (smink, smukk), ékszert, kaját, élő állatot, italt, rádiót, magnót, telefont, könyvet.

Bármilyen kérdésed van, inkább előtte tisztázzuk, személyesen vagy telefonon.

(ha élménybeszámolót akarsz olvasni róla kattints ide)


 E-mail küldése      Ha levelet akarsz írni nekünk, itt megteheted.  

 haza       WebWorks: 3T kkt -- Sipi